Här är lite tips på vad ni kan tänka på inför just eran fotografering:

När ska vi boka?

För att säkert få en tid så rekommenderar jag att boka så tidigt som möjligt. Om ni vill vara utomhus och det regnar kan fotograferingen bli inställd, då är det bra att vara ute i god tid så man kan boka om.

Hur ska vi förbereda oss?

Det viktigaste är att ni kommer utvilade, mätta och nöjda. Vill ni ha bilder utan kläder, så undvik hårt åtsittande strumpor, underkläder och för bebisar är det bra att lossa blöjan så den inte sitter så hårt. Ta gärna med favoritleksaken, favoritfilten eller annat som ni vill ha med som gör att barnet känner sig tryggare. Ibland behöver man fylla på med energi och då kan det vara bra att ta med något lätt att äta. Vill ni använda egen rekvisita så går det utmärkt att ta med.

Vad ska vi ha på oss:

Om man vill kan man ta med olika ombyten för att få variation på bilderna. Ni själva känner vad som passar er bäst men här kommer lite tips på klädsel:

Barn och nyfödd - Undvik kläder med tryck och starka färger då det tar mycket uppmärksamhet från barnets ansikte.

Familj och grupper - Försök att ha så liknande färger som möjligt och undvik att blanda olika mönster.

Gravid - Klänning med skärning under bysten eller med ett fint band. Överdel som sitter lite tajtare och framhäver magen. Skall vi ta bilder där underkläderna kommer att synas är en axelbandslös BH (gärna vit, annars går beige eller svart också bra) att rekommendera. Trosor i diskret färg (vit eller beige). Jag har flera plagg för utlåning. Vill ni köpa kläder inför fotograferingen så rekommenderar jag Asos maternity exclusive.

Vad gör vi om mitt barn är på dåligt humör?

Ingen fara! Jag har aldrig behövt att avbryta en fotografering för att ett barn varit gnälligt. Gällande bebisar så kan vi ta mys- och matpauser tills bebis är nöjd. Med större barn leker och busar vi tills humöret förbättras. Går det ändå inte så bokar vi en ny tid utan extra kostnad.

Vad händer om vädret blir dåligt?

Om vi ska ta utomhusbilder är jag beroende av bra ljus och väder. Därför förbehåller jag mig rätten att flytta inbokade fotograferingar vid regn eller risk för regn.

Vart fotar du?

Jag håller främst till i Jönköpings området, men kan även fotografera utanför. Reseersättning på 30kr/mil tillkommer för fotografering mer än 2 mil utanför Jönköping. 

Hur betalar vi?

Betalning sker via faktura med Frilans Finans, alla priser är inklusive moms! 


Vad händer om vi blir sjuka?

Vid sjukdom eller dåligt väder ingår fri ombokning, kontakta mig så snart som möjligt. Eventuell avbokning skall ske 48h innan fotograferingen, vid senare avbokning debiteras halva fotograferingsavgiften.

När får vi våra bilder? 

Senast 10 dagar efter fotograferingen har ni möjlighet att välja ut bilder från ett webbgalleri som ni får via mail. Galleriet ligger uppe i 14 dagar så ni i lugn och ro kan bestämma era favoriter. Ni får era beställda bilder inom 7 dagar. Bilderna levereras i högsta upplösning i både färg och svartvitt, via en länk för nedladdning eller ett USB beroende på Ert val.

Hur får vi använda bilderna?

I priset ingår användningsrätten för privat bruk. Det innebär att ni får framkalla era bilder fritt och även använda bilderna på era sociala medier. Bilderna får inte redigeras! Vid publicering önskar jag att ni anger Foto: Ward Photography eller taggar mig i bilderna.

Visar du våra bilder online?

Är det okej för er så gör jag eventuellt det. Jag respekterar självklart ert val gällande publicering av era bilder. Jag skriver avtal med alla mina kunder där ni får kryssa i om ni samtycker till publicering eller inte. Det är helt okej att säga nej! 

Vad händer om vi tappar bort våra bilder?

Jag rekommenderar att spara era bilder på minst två ställen för att försäkra er om att de inte förstörs. Skulle olyckan vara framme så finns era bilder kvar hos mig i minst 2 år. Detta är dock inget jag kan garantera då en olycka även kan drabba mig. 

kontakt@maddeward.se

073-371 87 78

© Ward Photography