Här är lite tips på vad ni kan tänka på inför just eran fotografering:


När ska vi boka och hur lång tid tar det?


För att säkert få en tid så rekommenderar jag att boka så tidigt som möjligt. Om ni vill vara utomhus och det regnar kan fotograferingen bli inställd, då är det bra att vara ute i god tid så man kan boka om. Hur lång tid en fotografering tar varierar beroende på när vi får det resultat vi önskar samt hur många personer som skall fotograferas. Reseersättning på 30kr/mil tillkommer för fotografering mer än 2 mil utanför Jönköping. 

 

Klädsel:


Om man vill kan man ta med olika ombyten för att få lite variation på bilderna. Här nedan kommer lite tips på klädsel till fotografering. Men ni känner själva vad som passar er bäst. Jag har en del rekvisita till gravida och nyfödda.

 

Barn och nyfödd - Inga kläder med stora tryck då det tar all uppmärksamhet från barnets ansikte. När det kommer till bebisar så får det helst vara så neutralt som möjligt. 

 

Familj och grupper - Det är bra om ni inte har allt för olika färger och mönster för att skapa harmoni i bilderna. Det ska helst matcha. Jeans och ljusa kläder upptill funkar alltid.

 

Barn och bebisar:


När fotograferingen äger rum så är det bra om alla är pigga, mätta och glada. Så välj en tid som passar barnen bäst. Om ni vill ha bilder på bebisen naken, så undvik hårt åtsittande kläder/strumpor innan fotograferingen som lämnar märken. Lossa även blöjan så den inte sitter så hårt. Ta gärna med favoritleksaken, favoritfilten eller annat som ni vill ha med som gör att barnet känner sig tryggare.

 

När barnen börjar förstå lite mer och bli några år kan de även bli blyga eller bestämma sig för att de inte vill fotas. Därför är det bra om man innan får de att se fram emot att fotas. En del barn behöver fylla på med energi så det kan vara bra att ta med något lätt att äta.

 

Den bästa åldern att fotografera barn är:

❥ Nyfödd, 4-10 dagar gammal.

❥ När barnet lärt sig sitta, 6-9 månader.

❥ Från ettårsdagen och framåt.

 

Väder


Om vi ska ta utomhusbilder är jag beroende av bra ljus och

väder. Därför förbehåller jag mig rätten att vid kort varsel flytta inbokade fotograferingar vid regn eller risk för regn.

 

Avtal


Jag skriver avtal med alla mina kunder angående användningsrätt och leverans.

 

Redigering

Alla bilder redigeras med främst ljus, kontraster, färg och skärpa för att skapa den fotografiska stil jag har. Om ni har särskilda önskemål gällande redigering eller borttagning av finnar eller dylikt nämn detta innan fotograferingen. 

 

Urval och Leverans


Senast 10 dagar efter fotograferingen har ni möjlighet att välja ut bilder från ett webbgalleri som ni får via mail. Ni får era beställda bilder inom 7 dagar. Bilderna levereras i högsta upplösning i både färg och svartvitt, via en länk för nedladdning eller ett USB beroende på Ert val. 

 

Publicering och Framkallning


Det går bra att publicera bilderna på internet och sociala medier. Vid publicering får gärna Fotograf: Ward Photography nämnas. Bilderna får inte redigeras eller ändras på egen hand. Ni kan framkalla Era bilder som ni vill. 

 

Vad händer om vi inte är nöjda?


Eftersom jag naturligtvis vill ha nöjda kunder så är jag tacksam om ni berättar så utförligt som möjligt vad ni vill ha innan fotograferingen så jag kan ge er de bilder ni önskar. Skulle det vara så att inte fotograferingen går som vi tänkt oss (barnen gråter eller inte vill osv) så får ni komma tillbaka vid ett annat tillfälle och ni slipper givetvis att betala extra.

 

kontakt@maddeward.se

073-371 87 78

© Ward Photography